تاریخ انتشار: پنجشنبه ۵ آبان ۱۳۹۰
رئیس مجلس شورای اسلامی؛
مردم قم از اواسط سال آینده آب شیرین مینوشند
قم نیوز: رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: با تکمیل تونل و سد قم برای آبگیری از اواسط سال آینده آب شیرین در اختیار مردم قرار میگیرد.
به گزارش قم نیوز، علی لاریجانی چهارشنبه شب در برنامه زنده تلویزیونی سر چراغ که از شبکه قم پخش شد، ضمن ابراز خرسندی از پیگیری مطالبات سفر رهبر معظم انقلاب اظهار داشت: این کاری است که اگر صدا و سیما به درستی انجام دهد فعالیتها روانتر و بهتر صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه سفر مقام معظم رهبری به قم به دلیل ویژگیهای این شهر از چند بعد دارای اهمیت است، گفت: حضور مراجع تقلید، فضلا و حوزه علمیه در استان قم یکی از نعمتهای بزرگی است که مکانهای دیگر از آن محروم هستند و این امر در اهمیت سفر رهبری به قم تاثیرگذار بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: حضور رهبر معظم انقلاب در قم زمینهای برای معرفی بیشتر حوزه علمیه در صحنه بینالمللی فراهم کرد و مراوده و ابراز محبت بین رهبری و مراجع که برخی اوقات در صحنه بینالمللی به خوبی درک نمیشد، نمود و بروز پیدا کرد.
وی ادامه داد: ولی امر مسلمین در جلسات خود با علما و دانشمندان نکات مهمی در زمینه فقه، اصول، حدیث، قرآن و مباحث فلسفی و کلامی مطرح کردند.
حجم فراوانی از بار مسئولیت کشور بر دوش استان قم است
لاریجانی با بیان اینکه استان قم جزو استانهای نجیب است، عنوان کرد: حجم فراوانی از بار مسئولیت کشور بر دوش استان قم بوده ولی تاکنون مشمول جهشهای اقتصادی نشده است.
وی ضمن افتخار عهدهداری نمایندگی مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: مطالعات نشان میداد که استان قم در بخشهایی گرفتار رنج است و بنابر این سرمایهگذاری سنگین در بخشهای مختلف ترسیم شد تا شهر قم از گرههای کور خارج شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: آب یکی از نیازهای استان بود که امام خمینی (ره)، مقام معظم رهبری و رئیس جمهور در زمینه آب قم تاکید کرده بودند ولی همچنان به عنوان مشکل باقی مانده بود.
وی عنوان کرد: آب قم به سرمایهگذاری ویژهای نیاز داشت و از رهبر مقام معظم انقلاب طلب توجه ویژه در این زمینه کردیم و از اذن ایشان استفاده شده و با دستور ایشان مسئله آب حل شد.
اواسط سال آینده آب شیرین به طور کامل توزیع میشود
لاریجانی بیان کرد: لولهکشی و احداث تونلهای آب به بیش از ۲۳۰ میلیون یورو هزینه نیاز داشت تا آب از سرشاخههای دز به قم هدایت شود و اکنون مشکلاتی در زمینه تونل وجود دارد که امیدواریم تا چند ماه آینده تکمیل شود.
وی با اشاره به مشکل شیرینی آب قم گفت: ابتدا آب شیرین و گوارایی در اختیار مردم قرار گرفت ولی مشکلی که اکنون پیش آمده میزان آب است که در صورت احداث به موقع سد گلپایگان آب در بهار و فصلهای بارندگی ذخیره میشود و به تدریج در اختیار مردم قرار میگیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اکنون همه آبها پمپاژ میشود و مقداری کمبود آب مشاهده میشود که لازم است از چاهها استفاده شود و به همین دلیل مقداری شوری آب وجود دارد.
وی ضمن عذرخواهی در زمینه عدم دستیابی به آب شیرین کامل گفت: اصل کار و سرمایهگذاری و لولهکشی انجام شده و با بارندگی آب شیرینتر میشود و با تکمیل تونل و سد برای آبگیری از اواسط سال آینده آب شیرین در اختیار مردم قرار میگیرد.
سرمایهگذاری صنعتی باید پایه و اساس کار در قم باشد
لاریجانی مسئله صنعت را یکی دیگر از مشکلات قم ذکر کرد و افزود: قم بیش از یکمیلیون نفر جمعیت داشته و اشتغال در قم یکی از مشکلات محسوب میشود و سرمایهگذاری صنعتی باید پایه و اساس کار در قم باشد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به همجواری قم با تهران مصوبهای از دولت ابلاغ شد تا سرمایهگذاری به آسانی در قم صورت گیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اکنون شهرکهای موجود در قم مشکلاتی دارند که پس از هدفمندسازی یارانهها باید تسهیلات بانکی به آنها تعلق گیرد تا مشکل آنها حل شود.
وی با اشاره به مسئله گردشگری در قم بیان کرد: زیرساختهای مهمی برای گردشگری میخواهیم چراکه زائران فراوانی در قم هستند و امکانات محدودی دارند ولی ساخت هتلها و پروژههای اطراف حرم تا اندازهای فضا را برای خدمترسانی به زائران وسیعتر کرده است.
لاریجانی در بخشی دیگر از سخنان خود با بیان اینکه دامداری یکی از بخشهای مهم کاری در قم از نظر اقتصادی است، گفت: لازم است از بخش کشاورزی و دامپروری صیانت کرد چراکه از مشکلات فراوانی برخوردار هستند.
وی خاطرنشان کرد: مبلغ قابل توجهی در بودجه برای آبیاری پرفشار اختصاص پیدا کرد و مبلغی از صندوق توسعه ملی در اختیار بخش کشاورزی و دامپروری قرار گرفت و در سفر مقام معظم رهبری مبالغ قابل توجهی برای تسهیلات بانکی و بدهیهای گذشته این قشر لحاظ شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به مشکلات حمل و نقل در قم گفت: حمل و نقل این شهر با توجه به میزان جمعیت و رشد جمعیت باید از آیندهگری بیشتری برخوردار باشد.
وی خاطرنشان کرد: احداث منوریل و مترو آغاز شده ولی مقدار بودجه آنها متناسب با حجم کار نیست.
اختصاص بودجه ۲ میلیارد دلاری برای کلانشهرها
لاریجانی عنوان کرد: امسال بودجهای در حدود ۲ میلیارد دلار برای کلانشهرها گذاشتیم که استان قم یکی از این کلانشهرهاست.
وی تصریح کرد: احداث خطهای راهآهن سریعالسیر قم به تهران، خط راه آهن بخش خصوصی قم به مشهد و فرودگاه شهر قم نشان میدهد که قم در یک شاهراه قرار میگیرد.
بالغ بر ۴۰۰ هزار نفر در قم درگیر صنعت فرش هستند
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فرش استان قم مشهور است، گفت: بالغ بر ۴۰۰ هزار نفر در قم درگیر این صنعت هستند و با وجود وضعیت معشیتی پایین، از مشکلاتی در زمینه بیمه برخوردار بودند و بنابراین قانونی برای مشکلات بیمه درمانی و بازنشستگی آنها تعیین شد.
وی با اشاره به بودجههای اختصاصی گفت: ۳۹۹ میلیارد تومان بودجه در سال گذشته باید برای پیشبرد فعالیتهای استان اختصاص داده پیدا کرد که از این میزان ۵۹ درصد اختصاص داده شد.
لاریجانی خاطرنشان کرد: در سال جاری ۵۲۸ میلیارد تومان بودجه باید اختصاص پیدا میکرد که تا امروز ۳۵ درصد آن محقق شده و ۳۹۴ میلیارد تومان بودجه برای سال ۹۱ در نظر گرفته شده است و ۱۰۹ میلیارد تومان باید برای سال ۹۲ اختصاص پیدا کند.
وی ادامه داد: به طور کلی تا امروز مبلغ ۳۸۷ میلیارد تومان کل تعهداتی است که در یک سال اخیر انجام شده است.
وضعیت در شهر قم وضعیت متعادلی نیست
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وضعیت در شهر قم وضعیت متعادلی نیست، گفت: برخی از بخشها مانند نیروگاه نیازمند کتابخانه، درمانگاه و ورزشگاه است و سفر مقام معظم رهبری گرههای کوری را حل کرد.
وی احداث ورزشگاهها، اختصاص ۲۰۰ وسیله نقلیه برای معلولان، بهزیستی، کمیته امداد، گازرسانی به بخشهایی از خلجستان و سلفچگان، پست ۶۴ کیلو ولتی در شهرک فرهنگیان و یزدانشهر از جمله مصوبات سفر مقام معظم رهبری به قم ذکر کرد.
لاریجانی ضمن تشکر از استاندار قم گفت: استاندار قم توانست بودجههای خوبی جذب کند و این امر سبب تکمیل گازرسانی به بخشها و روستاها شد.
وی با اشاره به پیشرفت طرحهای هادی در روستاها عنوان کرد: طرحهادی در روستاهای بخشهای خلجستان، مرکزی و سلفچگان در حال انجام است که کمک فراوانی به وضعیت استقرار در روستاها کرده تا مردم به آسانی بتوانند به ادامه زندگی بپردازند.
رئیس مجلس شورای اسلامی مسئله نمایشگاه فرش را یکی از فعالیتهای اجرایی مهم ذکر کرد و افزود: از پیشرفت این نمایشگاه رضایت کامل ندارم و با وجود در اختیار گذاردن زمین و امکانات ولی راهاندازی این نمایشگاه به تعویق افتاده است.
وی خاطرنشان کرد: هر فردی به قم مسافرت میکند باید فرش قم را به خوبی مشاهده کند و این بخشی است که میتواند وضعیت قم را تغییر دهد و میتواند سبب گردش اقتصادی در شهر قم شود.
لاریجانی با اشاره به فعالیت وزارت صنایع و جهاد کشاورزی مبنی بر چرخه کار تولیدات دامی گفت: ۴۰۰ تن شیر در سالهای گذشته در قم تولید میشد ولی اکنون به دلیل مشکلات این میزان کاهش پیدا کرده که برای جبران باید کمک و مساعدت صورت گیرد.
انتهای پیام/ ۱۰۳